onsdag 16 september 2009

Vardagar

Hej

Jag tänkte nu skriva lite om hur en vanlig dag här nere ser ute har dock inte tagit några bilder på skolområdet så att jag kan visa er hur det ser ut men tänkte göra det ganska snart, kanske på måndag då vi faktiskt är lediga, detta på grunda av att ramadan då tar slut, och är därför en public holiday i hela landet den andra på tre veckor nu, det gillar vi.

Man vaknar med egen klocka någon gång runt halv åtta om man inte vaknar av grannens tupp som brukar dra igång någon gång runt fem på morgonen och sedan hålla på hela dagen, har haft seriösa funderingar på att gå övar muren och fråga om jag kan få köpa tuppen bara för att sedan ge den till någon i Kibera, Afrikas största slum som ligger tvärsöver gatan.

Nere vid frukost finns det mesta man vill ha flingor, fil, mackor, varma dubbelmackor och alltid god frukt dom har även ett väldigt gott kaffe som man dricker alldeles för mycket av.

Har man sovmorgon händer det att man simmar lite i polen efter frukost men tyvärr har all min sovmornar försvunnit i och med det nya och tredje schemat som vi har fått på den här korta perioden.
Efter frukost börjar således lektionerna, och förutom dom vanliga kurserna som man har i om man går natur i Sverige så har vi här på schemat u-landskunskap vilket är just vad det låter man lär sig om hur ett u-land fungerar, vi kommer även att regi av denna kurs åka ut på praktik vilket är något vi kommer göra nu på torsdag mer om detta senare.

Efter att skolan har tagit slut viket den gör någon gång mellan tre och fyra för min del, så är det lite olika vad man gör. Man kan välja på att gå och träna vi sportklubben som ligger tvärs över gatan, trots närheten kan det ta upp i mot tjugo minuter att ta sig dit, den kenyanska trafiken är helt livsfarlig och man visar ingen hänsyn till fotgångare vilket är ett litet problem när man skall korsa vägen. Man kan likaså gå till det väldigt västerländska köpcentret som ligget 800m ifrån skolan där man kan ta en fika på ett lite finare fik vid namn Java har man lite mer tid på sig kan man åka ner till Yaya vilket är ett lite större men likväl västerlänkanpassat köpcentrum man kan även åka till ett ställe som jag tyvärr inte har hunnit besöka än kallat Adams Arcade vilket är tydligen är ett lite mer afrikanskt köpcentrum som ligger i anslutning till en av värden största begagnademarkander Toy market.
Sen finns ju också alternative att stanna hemma på skolan och ligga vi vid polen och ta det lugnt eller plugga. Klockan halv 7 måste man dock vara inne på området då det inte är säkert at vistas ute efter mörkretsinbrott runt sex är det också middag, måste säga att maten här är väldigt god saknar dock lite den för mig okända kenyanska maten.
Efter middagen är det så kallat läxis vilket är tid avsatt för att plugga på, under dom två timmarna som läxis råder måste man vara tyst och helst vara på sina rum.
Efter läxis är det dags för ännu mer mat i from av mackor och frukt sen är de upp till var och göra va de vill, brukar bli att man samlas och ser på någon film eller diskuterar, brukar bli väldigt intressanta diskutioner då vi har folk här ifrån hela den politiska skalan plus en som förespråkar Aristokrati.



Tobias

2 kommentarer:

  1. Tobias kära kusse! Jag följer med stor glädje din blogg, men du får allt uppdatera lite oftare tycker jag! låter som om du har det fantastiskt bra iaf! saknar dig! kram kram/anna

    SvaraRadera
  2. Hej Tobbe! Hoppas du har det bra söderut, fast jag håller med Anna, uppdatera oftare för det är jättekul att läsa din blogg! :) Får jag ställa en fråga till dej? det handlar om ett skolarbete i historia...Vad tror du att det finns för orsaker till att Afrika ligger efter Europa på så många punkter? Har det att göra med deras mentalitet? Korruption? Övriga världens historia i Afrika? Du får gärna maila mej: bergentz_karran@hotmail.com
    Hoppas annars att du har det görgött och att vi ses till jul! Allihopa här hälsar! Kramar / Kerstin

    SvaraRadera